zondag 7 oktober 2007

Camperbusje in the pocket!

De auto's en busjes verkopen hier als zoete broodjes! De meeste busjes zijn binnen een dag voor de vraagprijs verkocht. Als koper sta je aan het eind van het seizoen in Cairns voor een uitdaging! In totaal hebben we ongeveer 40 busjes vergeleken, een stuk of negen interessante bekeken, zo'n vier testritten gemaakt en twee busjes door een garage laten testen. De eerste die we lieten testen had een hele waslijst aan problemen. In de tijd dat we wat van de prijs af aan het praten waren, zijn we verder gaan zoeken en hebben een technisch bijna perfect busje gevonden. Dat busje moet ons wel door Australie kunnen brengen! ow ja; en het blijft raar om aan de verkeerde kant van de weg te rijden! Gekke Aussies :p

Het busje staat bekend als 'Karel' en we kopen hem van twee Nederlandse meiden. We hebben een mechanische check laten doen en er zaten twee verschillende voorbanden op, de ruitewisserrubbers moesten vervangen worden en er moest een pakking vervangen worden. De dames hebben twee nieuwe banden betaald en de pakking daar gaan wij achteraan. De garage wilde het zelf voor $ 100 doen dus dat moet goedkoper kunnen :p Het is een Toyota Tarago 7-zitter waarvan de stoelen helemaal omlaag geklapt kunnen worden. Dan kunnen er twee personen op het matras slapen. We kunnen dus ook het matras wegklappen, de stoelen omhoog doen en mensen meenemen. Da's wel gezellig voor een keer en bovendien kunnen we dan benzinekosten delen ;)

Dinsdag nemen we het busje definitief over en we hopen dan dezelfde dag te kunnen vertrekken uit Cairns. Het plan is om eerst noordwaarts te gaan naar Port Douglas en daarna Cape Tribulation, wat midden in het tropisch regenwoud ligt. Daarna willen we door het binnenland terug naar Cairns om hier ons PADI duikbrevet te gaan halen. En waarschijnlijk gaan we weer naar hetzelfde hostel want het is hier erg gezellig :]

Het was alleen eergisteravond wat minder gezellig! Er zat zoals elke avond een groepje mensen buiten het hostel aan de tafeltjes gezellig te ouwehoeren. Twee andere gasten van Asylum waren op de terugweg vanuit Cairns naar het hostel aan de praat geraakt met een paar aboriginals. En van het ene moment op het andere werden ze onwijs aggressief en begonnen ze te duwen en te slaan &zo. Toen is iedereen teruggegaan naar het hostel en binnen het hek gaan staan. We waren wel met 20x zoveel mensen maar als je die gasten uitschakelt zijn ze de volgende dag met 30x zoveel mensen terug en dan giert het uit de klauw. Wel direct de politie gebeld natuurlijk maar die kwam pas na 20 min ofzo. En ze hebben er een opgepakt maar na een paar uur alweer laten gaan! Dat gaat echt nergens over! Maar ja, vandaag en gisteren geen problemen dus iedereen hoopt dat het bij een incident blijft.

Gisteren hebben we de deal over de auto gemaakt dus we hadden wat te vieren! We hebben de rest van de dag heerlijk bij de lagoon gelegen! De lagoon is een zwembad met zandstrand dat vlak aan de kust ligt. Het is een vervanger voor de zee want daar kan je niet in zwemmen. Dat is vooral vanwege de 'blue bottles' of ook wel 'stingers' genoemd, hele giftige kleine kwalletjes die met een steek al dodelijk zijn. Ook zitten er zeekrokodillen en daar wil je ook geen ruzie mee :p Maar in de lagoon is het prima zwemmen en prima zonnen op het strandje ernaast.

Als het eb wordt zie je de meest uiteenlopende beesten in de baai. De vreemdste vind ik toch wel mud crawlers, een soort vis met pootjes die ook boven water kan ademen. Ik zal even een foto laten zien:

Vandaag nog even lekker van het weer genieten even rondkijken hoe we naar een van de tropische eilanden voor kust hier kunnen gaan. Er zouden ferries moeten gaan en dat willen we morgen misschien gaan doen. Ciaoww allemaal

1 opmerking:

Anoniem zei

Hey Robbert!

Goed dat je een busje op de kop hebt kunnen tikken! Goed ook dat er een kaart van Australiƫ bijzit met daarop alle tankstations, daar is niemand die je brandstof komt brengen als je zonder staat :-)

Veel plezier!

Jeroen Haringman
www.solarwebsite.nl