zaterdag 7 juni 2008

Exploring Lichfield NP

De Stuart highway bracht ons van Katherine noordwaarts richting Darwin en een scenic detour leidde ons langs deze peppie waterval:



De route leidde ons ook dwars door een bosbrand!! Het begon met rook in de verte, rook die dichterbij kwam tot enorme vlammen vlak langs de weg! En geen brandweer of ranger te bekennen! Geen paniek, ze passen een tactiek toe genaamd 'patch burning'. Voordat er te veel droog plantenmateriaal opbouwt steken ze de fik er in zodat het droge gras/bladeren etc opbrand en de bomen overleven. De bomen zijn zo specifiek geevolueerd dat ze dit soort snelle bosbranden zonder problemen overleven. Deze techniek wordt in de hele top end door aboriginals en bushrangers gebruikt. Voor meer feauteaux, kijk in de Lichfield gallery.

Lichfield National Park ligt een paar honderd km onder Darwin en is veel kleiner dan het wereldberoemde Kakadu NP. Het heeft echter een enorm voordeel: Alles is bereikbaar via geasfalteerde wegen! Je hebt geen dikke 4WD nodig om bij de belangrijkste locaties te komen. In Katherine hadden we inkopen gedaan dus we waren voledig bevoorraad voor een paar dagen zonder beschaving. De eerste stop in het park zijn de termite mounds. Termietenheuvels komen in alle soorten en maten. Recordhouders zijn de cathedral termites die nesten van meer dan 6m hoog bouwen:
Een behoorlijke klus voor beestjes van een halve centimeter! Verder zagen we ook de magnetic termite mounds, deze plaatvormige termietenheuvels zijn precies in een noord-zuidlijn gebouwd om 's ochtends en 's avonds de zon te vangen en op het heetst van de dag zo min mogelijk zon te krijgen. Over zon gesproken, het was flink warm! Tijd voor een duik in de Buley rockholes, een verzameling natuurlijke zwembaden die verbonden zijn met watervallen. Zeg maar een open-air Tropicana :] Dat is natuurlijk helemaal da bomb voor Robbertje dus we zijn hier gebleven tot etenstijd. 300 m verderop was onze camping waar we een uitgebreide BBQ hielden en in Wendy kropen.

De hele volgende dag hebben we gevuld met door het park crossen, bushwalken, met een stel hippies kletsen (echte! uit Nimbin!) en weer zwemmen. Deze keer in de Florence falls en je kon gewoon onder de waterval door zwemmen! En als je een beetje je best deed bleef je nog boven water ook :] Aan het eind van de dag kruiste deze Australische terrorwalibi ons pad:

Lichfield is echt een superlocatie om een paar dagen door te brengen. Zou een mooie zomerkamplocatie zijn haha. 's avonds m'n draadzaag uit het vet gehaald en weer een kampvuurtje gemaakt.

Het plan was nu om naar Darwin te rijden, een dikke internetsessie te houden en een advertentie maken om Wendy te verkopen en die overal ophangen. Hier waren we wel even zoet mee.(robbert + claudia + internet = minimaal een paar uur) Daarna inkopen gedaan en op naar Kakadu! Na Kakadu komen we weer terug naar Darwin, maar daarover volgende keer meer :]

Stay tuned...

Geen opmerkingen: